marți, 29 ianuarie 2008

check this out...:):):):)

mie cel putin mi-a mai zdruncinat omu' vechi ce zace de o vesnicie in mine-cam de cand am dat de mainile doctorului in sala de nasteri..;)

Accesati cu incredere dar cand deschideti fereastra lasati afara orice prejudecati si idei din sistemul vostru de gandire cu privire la crestinism, religie...morala...ce trebuie facut si nu trebuie facut, chestii de genu'...(dar religia prost inteleasa, la fel si cu crestinismul de fatada, autoritatea impusa cu orice pret)

...daca cineva doreste carticica de vreo 300 pagini, cereti-o cu incredere. Se rezolva cu un click de mouse..:):)Daca chiar apucati prin minune sa o cititi, sper ca va va schimba mentalitatea, fapt dorit de multi, inclusiv eu.Doar ca nu prea stim cum se face...


www.summerhillschool.co.uk

si daca v-a placut mult mai treceti pe la scoala...e in blogroll un link...lalalalal:):):)

si iaca ce am gasit pe net...bijuterii...
chiar ca as "preda" si eu intr-o astfel de scoala...:):):)de fapt nu stiu cine preda cui...si imi aduc aminte ca aveam si noi pe cineva ce credea cam la fel.Era Noica ce spunea:"Visez o scoala in care sa nu se predea , la drept vorbind nimic.Sa traiesti linistit si cuviincios intr-o margine de cetate iar oamenii tineri, cativa oameni tineri ai lumii sa vina acolo spre a se elibera de tirania profesorului caci totul si tori le dau lectii.Totul trebuie invatat din afara si pe dinafara iar singurul lucru care le e ingaduit din cand in cand e sa puna intrebari(care nu sunt ascultate...:()Dar nu vedeti ca au si ei ceva de spus, de marturisit ceva? Si nu vedeti ca noi nu avem intotdeauna ce sa le spunem.Suntem doar mijlocitori intre ei si ei insisi."

"Discipolul vine la tine sa-ti ceara, tu trebuie sa-l inveti ca nu are nimic de primit, ca trebuie sa creasca. Discipolul vrea sa devina iedera,trebuie sa-l lasi sa fie ce trebuie, sa fie chiar si buruiana si cel mai frumos sfarsit al tau e sa te napadeasc buruienile."

eu nu am crezut ca voi citi vreodata asemenea randuri.Marturisesc ca imi cam dau lacrimile...si cate greseli facem...

"Gandul scolii , cel in care unde sa nu se predea nimic, ma obsedeaza.Stari de spirit, asta trebuie dat altora.Nu comentarii, nu sfaturi, nu invataturi; de aceea nici nu trebuie lectii. Chiar unui om care te intreba, nu ai voie sa-i dai lectii.O carte pe care o scoti din biblioteca, un peludiu de Bach pe care il pui seara in liniste sa uun exemplar de seninatate intelectuala sunt mult mai educative decat o lectie.
Oamenii aceia tineri vad ca vrei sa incorporezi o idee si incearca sa incorporeze si ei una.Cred ca scoala asta trebuie facuta."" O scoala in care profesorul nu invata si el, e o brutalitate.Cred ca am gasit un moto pentru scoala mea:e vorba aceea a lui Leon Bloy- nu se stie cine da si cine primeste".

"Ce nu stiu pedagogii si stie bunul simt romanesc.Nu da poveta celui ce nu ti-o cere, caci nu asculta. Inseteaza-l intai, pune-l in situatia de a ti-o cere si pe urma spune-i daca ai de spus ceva".

Si aici un gand tare frumos:"Scoala.Scoala asta. Nu stiu daca am s-o fac vreodata dar mi-ar placea ca la sfarsitul vietii sa pot spune.Nici nu am facut altceva."

Niciun comentariu:

EXPLORE. DREAM. DISCOVER.So throw off the bowlines!Sail away from the safe harbour!

EXPLORE.  DREAM.  DISCOVER.So throw off the bowlines!Sail away from the safe harbour!
CATCH THE TRADE WINDS IN YOUR SAILS!