sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Old times

De multe ori trecusem pe langa galeria de arta Buigas pana cand m-am hotarat in sfarsit sa intru. Sa analizez minunatele picturi, sa descopar secretul artistilor si sa ma regasesc.Cu un zambet placut si o scuza ca tocmai schimbau tablourile pentru o alta expozitie, doamna m-a invitat sa vizitez expozitia. Tabouri foarte frumoase ce mi-au starnit amintiri si  multe trairi. Priveam indelung fiecare pictura in parte cand Lucas, proprietarul galeriei s-a apropiat incet sa ma intrebe daca imi plac tablourile.Nu ma asteptam sa fie atat de amabil. Mi-a oferit un catalog dorind chiar sa-mi trimita prin posta urmatoarele aparitii. Doar un e-mail si totul se rezolva.
Am ramas placut impresionata atat de gest cat si de discutia pe care am avut-o.M-a felicitat pentru nivelul de spaniola pe care il am, dorindu-si si el sa isi perfectioneze nivelul de limba engleza. Mi-a spus ca ii pare rau ca nu a pastrat legatura cu un pictor roman pe care il cunoscuse si care traise multi ani aici...Aici sufletul meu s-a linistit...Un om care nu avea cuvinte urate despre romani.
Lucas scrie poezii si tatal sau picteaza.El nu picteaza din teama ca nu se poate ridica la nivelul tatalui-Cayetano de Arquer Buigas.Aveam sa aflu cine e tatal si cine a fost familia lui abia cand am ajuns acasa, multumita de o astfel de experienta.Unchiul sau a proiectat fantanile din Montjuic-Barcelona si strabunicul -Monumento a Colon unde statuia lui Cristofor Columb vegheaza portul Barcelonei...
Iar tatal a pictat tablourile din filmuletul de mai jos.:)Cu siguranta voi include galeria de arta Buigas pe lista mea de locuri preferate de vizitat si  de regasit linistea.

2 comentarii:

Liou spunea...

Interesante...

The Septic Tank Blog spunea...

I have really enjoyed this blog. Keep up the good work. The Septic Tank Man

EXPLORE. DREAM. DISCOVER.So throw off the bowlines!Sail away from the safe harbour!

EXPLORE.  DREAM.  DISCOVER.So throw off the bowlines!Sail away from the safe harbour!
CATCH THE TRADE WINDS IN YOUR SAILS!