marți, 7 iulie 2009

on the roadTotul a inceput aici... pe cand visam sa ajung in varf de Bedeleu si urmaream cu nesat prin ochii binoclului stancile superbe.Stateam pe prispa casutei si ascultam pana tarziu in noapte vantul in brazi sau mergeam la "locul meu" si ghemuita in iarba, degustam flori de salcam...sunt doar cateva din amintirile frumoase de copil care ma cam rascolesc de o vreme incoace...asa ca m-am pus pe treaba, manata de dorul de duca.

Cred ca am avut dorul de duca din totdeauna...microbul asta ce nu-ti da pace.Mi-am dorit sa vad si sa traiesc atmosfera locurilor noi cam de cand am invatat pentru prima data pozitia continentelor pe glob:) parca ma vad si acum stand pe jos in apartamenului vecinei...am facut cunostinta pentru prima data...asa a urmat pasiunea mea pentru geografie, in special pentru geomorfologie...si multe altele.

"The world is a book and those who do not travel read only a page"
mi-am propus cat mai multe calatorii.in ultima vreme am incercat sa recuperez timpul pierdut departe de unul din visele mele.am inceput timid- cu o excursie pe Vladeasa cu copii, am continuat la Vadu Crisului si Pestera Vantului; a urmat apoi tabara de la Suncuius, cu activitati de aventura;)TSA, escalada, via ferrata si jocuri cat cuprinde:)

"Just don't give up on trying to do what you really want(ed) to do.Where there is love and inspiration , I don't think you can go wrong." Ella Fitzgeraldto be continued...cu poze evident;)

11 comentarii:

Florin Coman spunea...

Apoi cred ca e un microb bun.
Cand dam gata Bedeleul, de-a curmezisul?

adel'h spunea...

microb pe care nu l-as indeparta niciodata:
Bedeleul si alti munti dragi..."i-as da gata" incepand de acum, de azi..nu as irosi nici o secunda.

Florin Coman spunea...

Sa auzim atunci ce lista de munti dragi ai.
Sper sa nu se termine spatiul maxim al unui comentariu, fii realista :))

adel'h spunea...

nu voi insira ca nu imi ajunge tot spatiul;)
evident sunt realista;) nu imi ajuge o viata intreaga sa merg pe unde mi-am propus...da mno, it's worth trying!!!!

Florin Coman spunea...

Esti de acord sa propunem fiecare care citeste acest blog si e interesat cate o lista de 20 de munti, dintre cei de care este fascinat mai tare?

adel'h spunea...

why not?:)
let's get started...
of course you start..it was your idea;))

Florin Coman spunea...

O sa fie o lista spontana, ca nu apuc sa ma gandesc, m-ai luat asa prin suprindere :)) O sa fac initial una pe 10 munti din lume, apoi pe 10 din Romania
1. Muntii Trascaului (pentru nespecialisti - de la Cheile Turului la Bedeleu si apoi pana spre Muntii Vintului - succint de la Turda la Ampoi, langa Alba Iulia) - pentru salbaticia lor, povestile fermecate, carstul neegalat, peisajul contrastant; si nu in ultimul rand "sentimentul de autohton" de "acasa", multitudinea de culori ale toamnei.
2. Alpii Dolomiti - cu ghetarii, carstul si incremenirea lor superba.
3. Muntii Harghitei - cu "claile" vulcanice, prospetimea aerului si a peisajului, izvoarele minerale, padurile incremenite.
4. Cordilerra Chila - poate cel mai exotic lant muntos de pe glob, trecand aproape prin toate tipurile de climate si microclimate, avand sentimentul ca ai ajuns cu adevarat la "capatul lumii", dar si pentru civilizatia veche si fascinante, care ne-a dat atatea si atatea resurse pana si noua europenilor.
5. Gran Piton (Santa Lucia, Antilele Mici) - pentru solitudinea, natura, prospetimea si contrastul rar intalnit pe glob.
6.Blue Mountains (Congo, vechiul Zair) unde muntii se pravalesc in falii tectonice ametitoare, ia nastele Nilul, leaganul umanitatii, si lacurile sunt de o coloristica greu de imaginat.
7.Tajumulco (Guatemala) - leagan al civilizatiei Maya, inteleptul din mijlocul padurii tropicale de o varietate rar intalnita pe glob, de unde poti vedea atat ambele oceane, cat si ambele Americi, de unde vezi atat zapada, cat si verde necuprins.
8. Muntii Cook (Noua Zeelanda) - pentru cascadele sale superbe si atat de putin cunoscute pe glob.
9. Finisterre - "locul unde se termina Terra" - locul unde civilizatia umana mai pastreza relicvele canibalilor papuasi si a pasarii paradisului, stralucind la marginea barierei de corali si gazuind pasari unice pe glob.
10. Piton de Neiges (Reunion) - poate cel mai frumos munte din Oceanul Indian, tradand ceva din exotismul muntilor micilor insulite din Caraibe, cu o clima ecuatoriala oceanica, cea mai echilibrata poate de pe glob.

Sorina spunea...

superbe peisaje

adel'h spunea...

@Sorina-e satul Posaga situat pe valea Ariesului,judetul Alba.Din pacate pozele cam lasa de dorit.Marginea de sus e aiurea si sunt si scanate...:D

adel'h spunea...

acum imi dau seama ca vorbeai de peisajele din videoclipul de pe youtube:D.da, sunt absolut superbe:)

grosso modo spunea...

Frumos! Mi-a fost dor sa-mi incant privirea cu zonele astea! Am fost de cateva ori la schitul Posaga si fiecare calatorie in zona este o bucurie, o sarbatoare. Multumesc!

EXPLORE. DREAM. DISCOVER.So throw off the bowlines!Sail away from the safe harbour!

EXPLORE.  DREAM.  DISCOVER.So throw off the bowlines!Sail away from the safe harbour!
CATCH THE TRADE WINDS IN YOUR SAILS!