marți, 29 ianuarie 2008

check this out...:):):):)

mie cel putin mi-a mai zdruncinat omu' vechi ce zace de o vesnicie in mine-cam de cand am dat de mainile doctorului in sala de nasteri..;)

Accesati cu incredere dar cand deschideti fereastra lasati afara orice prejudecati si idei din sistemul vostru de gandire cu privire la crestinism, religie...morala...ce trebuie facut si nu trebuie facut, chestii de genu'...(dar religia prost inteleasa, la fel si cu crestinismul de fatada, autoritatea impusa cu orice pret)

...daca cineva doreste carticica de vreo 300 pagini, cereti-o cu incredere. Se rezolva cu un click de mouse..:):)Daca chiar apucati prin minune sa o cititi, sper ca va va schimba mentalitatea, fapt dorit de multi, inclusiv eu.Doar ca nu prea stim cum se face...


www.summerhillschool.co.uk

si daca v-a placut mult mai treceti pe la scoala...e in blogroll un link...lalalalal:):):)

si iaca ce am gasit pe net...bijuterii...




chiar ca as "preda" si eu intr-o astfel de scoala...:):):)de fapt nu stiu cine preda cui...si imi aduc aminte ca aveam si noi pe cineva ce credea cam la fel.Era Noica ce spunea:"Visez o scoala in care sa nu se predea , la drept vorbind nimic.Sa traiesti linistit si cuviincios intr-o margine de cetate iar oamenii tineri, cativa oameni tineri ai lumii sa vina acolo spre a se elibera de tirania profesorului caci totul si tori le dau lectii.Totul trebuie invatat din afara si pe dinafara iar singurul lucru care le e ingaduit din cand in cand e sa puna intrebari(care nu sunt ascultate...:()Dar nu vedeti ca au si ei ceva de spus, de marturisit ceva? Si nu vedeti ca noi nu avem intotdeauna ce sa le spunem.Suntem doar mijlocitori intre ei si ei insisi."

"Discipolul vine la tine sa-ti ceara, tu trebuie sa-l inveti ca nu are nimic de primit, ca trebuie sa creasca. Discipolul vrea sa devina iedera,trebuie sa-l lasi sa fie ce trebuie, sa fie chiar si buruiana si cel mai frumos sfarsit al tau e sa te napadeasc buruienile."

eu nu am crezut ca voi citi vreodata asemenea randuri.Marturisesc ca imi cam dau lacrimile...si cate greseli facem...

"Gandul scolii , cel in care unde sa nu se predea nimic, ma obsedeaza.Stari de spirit, asta trebuie dat altora.Nu comentarii, nu sfaturi, nu invataturi; de aceea nici nu trebuie lectii. Chiar unui om care te intreba, nu ai voie sa-i dai lectii.O carte pe care o scoti din biblioteca, un peludiu de Bach pe care il pui seara in liniste sa uun exemplar de seninatate intelectuala sunt mult mai educative decat o lectie.
Oamenii aceia tineri vad ca vrei sa incorporezi o idee si incearca sa incorporeze si ei una.Cred ca scoala asta trebuie facuta."



" O scoala in care profesorul nu invata si el, e o brutalitate.Cred ca am gasit un moto pentru scoala mea:e vorba aceea a lui Leon Bloy- nu se stie cine da si cine primeste".

"Ce nu stiu pedagogii si stie bunul simt romanesc.Nu da poveta celui ce nu ti-o cere, caci nu asculta. Inseteaza-l intai, pune-l in situatia de a ti-o cere si pe urma spune-i daca ai de spus ceva".

Si aici un gand tare frumos:"Scoala.Scoala asta. Nu stiu daca am s-o fac vreodata dar mi-ar placea ca la sfarsitul vietii sa pot spune.Nici nu am facut altceva."

miercuri, 23 ianuarie 2008

noi surprize la scara bus-ului:)

Si iaca sosi si ziua de maine si cu ea si surpriza, dar musai dupa ce trec frumos de cele trei usi,trei doamne si toate trei:prima, misto, cu o clanta faina parca cu aur poleita,(phu- ca doar proprietaresa o ales-0 ca si cea din camera mea, de data asta ...ROZ si ...usa e alba), pe care o deschid frumos si intr-o liniste:D deplina sa nu carecumva sa trezesc pe careva.Bun. Ajung la a doua , de asta data o usa cu ...greutate si arcuri.Trebuie sa mananc bine de dimineata ca sa o pot deschide, sau batar sa apas pe clanta, normala this time; trec cu succes rasunator si de a doau usa cand ma intampina inca una, a treia care are un buton pe care uit sa il apas in fiecare dimineata si trag de ea intr-o veselie motzaitoare, sperand sa (nu) pierd bus-ul.
Ole!Gata si cu cele 100 m garduri, pardon usi si o iau frumos la fuga facand un slalom rapid printre gunoaie, garaje si caca de caini, pisici si alte oratanii comunitare.Si intr-un final fara respiratie si salturi peste garduri vii nou plantate prind la secunda BUS-ul.Phu..I did it! Si imi spun in minte:"Iarasi am ajuns la timp!Nu se putea oare sa fi pierdut si eu autobus-ul asta!Da poate alta data, asa daca scot cainele dupa care sa astept o vesnicie!Maybe next time!"
Deschid usa, adica o deschide soferu' ca e cam intepenita si nu uit ca de fiecare data sa ma dezbarez de haine ca altfel ma asteapta sauna.Si ma indrept calm spre scandurica..Si deodata ce-mi vazu ochiu' gata sa motzaiasca: un loc in spatele soferului.Ah, nuuuu!pe locul din spatele soferului:).Si de indata regret alegerea facuta.Vizitiul nost' isi pusese shubele atarnande in spatele scaunului, asa ca eu fain frumos m-am oferit voluntar si nesilita de nime' sa...vreau inapoi scandurica si galeata si..."da, macar e scaunul lasat pe spate si pot sa motzai in voie."
Am motzait ce am motzait cand veni si vremea sa ne aruncam in frigul de afara.Si ne-am aruncat pe un drum de 2 km dotat cu frig, posibilitati de patinaj gratis da cu peisagiu' placut sufleteluui meu.Asa ca am luat-o din loc (ignorati data pozei ca de frigu' cela am setat gresit jucaria).






Brrrr.. si iaca deodata aud un motor si ma uit sa vaz ce aratare o mai fi:o masinuta 4 ori tzashpe. A mea e!Cand colo trece nenica, masinuta spulberand vantu'.Alo, neanea, fie-ti mila si dumitale de un numarator de boboci nacajit !I'm freezing in here! Mai ce-o fi avand ... !Ah ,da in ziua de azi nu mai e pic de omenie....bla bla .Si ma intreb daca mai trebuia sa fac cu mana pe un drum atat de pustiu, ca doar eram doar eu si bobocu'.Asa ca...ramaseseram sa ne bucuram in continuare de patinajul gratis si frigul en gross.Am ajuns la serviciu mai mult moarta de...somn decat treaza.Da nu-i nimic ca bobocii dorm pe ei si asa.Don't worry!be sleepy!Da' nu uita sa te trezesti ca mai ai inca 2,doi,dos kilometri la intoarcere ca deh, nici azi nu e Pista sa ne arunce direct in tarcu' cu boboci;)

duminică, 20 ianuarie 2008

..doar atat.



had enough....vreau acasaaaaaaaaaaaaaa!!!!!m-am saturat de totul totului de... tot ce vad in fiecare zi: mizerie, si noroiul ala de pe naveta aia de tot rahatu'.m-am saturat ca trebuie sa suport motzaitul pe microbusul de fiecare dimineata unde stau de aceeasi data tot in picioare, deh, ca nu mai raman locuri. Mai am noroc si eu de o scandura unde, daca prind loc(hooray!), e sarbatoare, adevarata bucurie motzaitoare;ende mai pui, colac peste pupaza, ca mai dau si de o galeata, unde au zacut odata kilograme de vopsea....Si ma asez multumita pe scandurica din spatele bus-ului, cu picioarele intr-o galeata...noroc, fara vopsea...si ...si intr-o dimineata ce sa vezi am prins loc pe scandurica saltareata dar din nou, o alta surpriza-peste ce imi dadura ochii sau mai bine zis capul...o ...sarma, cu care era agatat cartonul de geamul din spatele bus-ului, of course;si mai ziceam eu ca viata mea e lipsita de surpriza, 'cause it's fucking boring....pai cum, nu vezi cate surprize te asteapta, inca de cand iesi pe cele trei usi ale blocului, in fuga sa nu pierzi bus-ul ultradotat cu tot ce iti doresc picioarele tale, ca, deh, e tare misto sa stai cu picioarele pe o galeata, sa nu pomenesc de matura, de tabla de aluminiu...(cine stii ce ma mai asteapta maine...;)
stop dreaming!!!!!!!you're not robin hood and you're not....you're just the old ....:):)



coloana mea e cam ...stramba de la motzaitul in picioare;;), saltatul pe scandurica,,,

joi, 10 ianuarie 2008

made in africa?;)

...hmmmm!!!


naveta de luni...


sau noul trend arhitectural taranesc;)





:::::::::::::::::)))))))))))))))))

EXPLORE. DREAM. DISCOVER.So throw off the bowlines!Sail away from the safe harbour!

EXPLORE.  DREAM.  DISCOVER.So throw off the bowlines!Sail away from the safe harbour!
CATCH THE TRADE WINDS IN YOUR SAILS!